Wat is Power BI en wat zijn de mogelijkheden?

Steeds meer bedrijven verzamelen grote hoeveelheden data maar doen daar weinig mee. Zonde, want deze data kan van onschatbare waarde zijn om processen te verbeteren en betere beslissingen te nemen. Power BI biedt de oplossing, maar wat houdt het precies in?

Power BI is een krachtige Business Intelligence-tool van Microsoft die bedrijven helpt om hun data om te zetten in heldere inzichten. In plaats van ongestructureerde data in Excel of andere tools te verwerken, biedt Power BI een samengevoegde omgeving waarin je eenvoudig je data kunt verzamelen, analyseren en visualiseren. Zo kun je snel belangrijke beslissingen nemen op basis van real-time gegevens.

Power BI maakt deel uit van het Microsoft Power Platform, waarmee het probleemloos samenwerkt met andere tools zoals Power Apps en Power Automate. Dit geeft bedrijven niet alleen inzicht in hun gegevens maar stelt ze ook in staat om processen te automatiseren en efficiënter te werken.

Waarom Power BI gebruiken?

Veel organisaties ervaren problemen met de verwerking en het inzichtelijk maken van data. Denk aan tijdrovende processen in Excel, verouderde gegevens en een gebrek aan overzicht. Power BI biedt een oplossing door data uit verschillende bronnen samen te voegen op één centrale plek. Hierdoor werk je altijd met de meest actuele gegevens en vermijd je de verwarring van verschillende versies.

Met Power BI kun je:

  • Realtime gegevens volgen: Direct inzicht in actuele cijfers zonder te graven in uitgebreide rapporten.
  • Informatie visualiseren: Data omzetten in duidelijke grafieken, tabellen en andere visuele weergaven.
  • Trends en patronen ontdekken: Door analyses kun je niet alleen zien wat er in het verleden is gebeurd maar ook voorspellingen maken voor de toekomst. Dit is mogelijk door ingebouwde machine learning-functies.

Daarnaast biedt Power BI maandelijkse updates van Microsoft, waardoor de tool voortdurend wordt verbeterd en uitgebreid met nieuwe functies. Het platform groeit mee met je bedrijf en past zich aan de veranderende behoeften aan, of je nu net begint of al grote hoeveelheden data verwerkt.

Hoe zorgen dashboards voor heldere inzichten?

Een Power BI-dashboard combineert verschillende visualisaties zoals grafieken, kaarten en tabellen op één pagina. Dit maakt het eenvoudig om een overzicht te hebben van je belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) en trends. Bij dbby bieden we op maat gemaakte dashboards die specifiek zijn afgestemd op jouw branche, of je nu in de verzekeringen, makelaardij of hypotheken werkt. Onze dashboards helpen je om:

  • Data interactief te verkennen: Door in te zoomen op specifieke gebieden en gegevens te filteren, kun je verborgen verbanden ontdekken.
  • API's te integreren: Externe databronnen koppelen om je inzichten uit te breiden.

Waarom dbby?

Bij dbby geloven we in maatwerk en veiligheid. Onze dashboards worden aangepast op jouw specifieke wensen en bieden een veilige omgeving voor jouw bedrijfsdata. Daarnaast zorgen onze oplossingen ervoor dat medewerkers meer betrokken raken bij het delen en verbeteren van data, wat uiteindelijk leidt tot betere datakwaliteit en efficiëntere bedrijfsprocessen.

Kortom, Power BI biedt bedrijven een krachtig platform om waardevolle inzichten te halen uit hun data. Door de flexibiliteit en schaalbaarheid is Power BI geschikt voor elk type organisatie, ongeacht de grootte. Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor het automatiseren van handmatige processen of het verbeteren van je besluitvorming, Power BI biedt de tools die je nodig hebt. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met ons team van experts. Wij staan klaar om samen met jou de mogelijkheden te bespreken en een oplossing te bieden.

Terug naar overzicht